OVER ONS

Over ons

De dood hoort bij het leven, zeggen ze wel eens. En dat klinkt zo gemakkelijk. Maar praten over de dood – van jezelf of van een naaste – is voor veel mensen lastig. Sommigen denken ook liever niet na over hun eigen begrafenis of crematie. Of misschien is het een onderwerp waar ze zich nog helemaal niet mee bezighouden, omdat het nog lang niet zover is. Toch is het goed om na te denken over je eigen overlijden. Voor nabestaanden die jouw uitvaart regelen is het goed te weten wat jouw wensen waren. Zo help je hen bij het nemen van al die belangrijke beslissingen die zij vaak in een paar dagen moeten nemen.

Ook wij als vereniging helpen de nabestaanden. We denken mee, adviseren en regelen allerlei praktische zaken rond de uitvaart zoals:

·     Het plaatsen van een advertentie
·     Voorbereiden van de begrafenis of crematie 
·     Doen van aangifte van overlijden bij de gemeente
·     Laten drukken van rouwbrieven
·     Bestellen van een kist en een rouwwagen.

Dat gebeurt natuurlijk allemaal in overleg met de nabestaanden.

Als lid van onze vereniging ben je verzekerd van een persoonlijk afscheid in je eigen, vertrouwde omgeving. En tegen een gunstig tarief. Want doordat we geen winst hoeven te maken, houden we de kosten en de contributie laag. Winst maken vinden we niet passen bij de verzorging van een overledene. Onze bode regelt voor u de zaken. Kiest u voor een andere bode, neem dan contact op met een van onze bestuursleden. Het is belangrijk dat dit, indien mogelijk, voor een overlijden geregeld is.

Belangrijk:

De ledenkorting geldt alleen wanneer de uitvaart ook daadwerkelijk wordt verzorgd door een uitvaartverzorger van de Begrafenis- en Crematie vereniging “De Laatste Eer BALK” of, wanneer daar toestemming voor is verleend, door een uitvaartverzorger van het Cluster van uitvaartverenigingen van onze regio. Als de uitvaart van één van onze leden niet door de eigen uitvaartverzorgers van De Laatste Eer BALK, of van het Cluster wordt verzorgd, wordt door onze vereniging op de geldende ledenkorting € 150,00 ingehouden. Het restbedrag zal aan de nabestaanden worden uitgekeerd na ontvangst van een kopie van de uitvaartnota en een kopie van de overlijdensakte.

Op deze website lees je alles over onze vereniging en wat we voor de leden doen. Heb je nog vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Onze vereniging is opgericht op 26 april 1909 in Balk en aangesloten bij de federatie van uitvaartverenigingen in Friesland, deze werkt samen met Nardus, het landelijke samenwerkingsverband van uitvaartorganisaties.